Library Renovation Home at The University of West Georgia

Floor Plans

Click on the links below to see the floor plans for each of the floors.

The ground floor will not have a public entrance. The door you see between the offices and the research room is current temporary entrance to the library. It will be an emergency exit when the renovation is complete.

The first floor will have the main entrance (see "entry vestibule" on the plan) where it was before the renovation began. Inside the curved line (an architectural feature of the ceiling) you see some of the service points like the main circulation and reserves desk (in front of where it says "Public Service Center") and the reference desks. The bookshelves to the left of the word "Reference" are for the Reference Collection. In the lower right-hand corner the "Flexible Instrucional" space is our library classroom which will be used as a computer lab when we do not hold workshops. The furniture in the "Flex Space" is on wheels and can be rearranged by the students to fit their needs in the moment. Along some of the walls and in the alcoves n the "Soft Seating 2" area there will be flat panel displays where students can hook up a laptop and project on a much larger screen. The secondary exit will be through the "Starbucks Shell." We didn't put the electrical design page up, so this page doesn't show it but there is power and data all over the building.

The second floor is where the administrative offices will be. Lorene Flanders, Dean of Libraries, and Chris Huff, Associate Dean of Libraries, will have their offices there. The "Conference Area" will showcase the Tom Murphy Table with a glass wall to the public space. Other parts of this drawing have not yet been funded. We hope that the "Study / Tutoring Pod" and the "Faculty Lounge" as well as the remodel of the restrooms (to make them ADA compliant) will be funded so this can be done over the summer. The rows of rectangles in the drawing are ranges of bookshelves.

The third floor will house our Instructional Services Division. Again, as with the second floor, other parts of this drawing have not yet been funded. The "Multi-Media Room" with its flexible partition wall and the remodeling of the restrooms (to make them ADA compliant) are not yet funded. We hope to have that funded so it can be done over the summer. The rows of rectangles in the drawing are ranges of bookshelves.

Once the renovated space is finished, we will be happy to show you around. We are very excited about the new library and the services and space it will allow us to offer UWG.